Scena

GRAD TEATAR: "Što Europa želi?" na Trgu pjesnika

3007sreckohorvat
P
oznati hrvatski filozof i pisac Srećko Horvat biće sjutra gost na Trgu pjesnika od 21 čas, u okviru književnog programa 28. Grad teatra.

GRAD TEATAR: "Što Europa želi?" na Trgu pjesnika
Portal AnalitikaIzvor

Povod njegovog gostovanja je knjiga „Što Europa želi?“ (2013), koju Horvat potpisuje sa Slavojem Žižekom, i o kojoj će ovom prilikom razgovarati sa Balšom Brkovićem.

- „Što Europa želi“ je knjiga u kojoj autori inteligentno, sveobuhvatno i kritički promišljaju dinamičku vrednosnu ambivalentnost evropskih tekovina kojima težimo, koje vjerujemo da poznajemo i  zaboravljamo da, s vremena na vrijeme, preispitamo – kratak je komentar ovog djela.

Njemački nedjeljnik „Freitag“ Srećka Horvata (1983) je nazvao „jednim od najzanimljivijih glasova svoje generacije”, a holivudski reditelj Oliver Stoun “harizmatičnim hrvatskim filozofom”. Objavio je devet knjiga na hrvatskom jeziku, među kojima su „Diskurs terorizma“, „Protiv političke korektnosti“ i „Pažnja! Neprijatelj prisluškuje“. „Što Europa želi?“ (2013) je objavljena na desetak jezika. Dvije godine bio je član stalne postave emisije „Peti dan“ na HTV-u, a potom je uređivao i vodio emisiju „Zdravo društvo“. Redovno objavljuje tekstove i društvene komentatre u vodećim svjetskim novinama, kao što su Gardijan, Al Džazira i Njujork Tajms.

Portal Analitika