Scena

BARSKI LJETOPIS: Veče Refika Ličine ispred Dorca Kralja Nikole

2907refikbar
P
jesnik, prozni pisac, prevodilac i publicista Refik Ličina, biće sjutra gost književnog segmenta ovogodišnjeg Barskog ljetopisa, na platou ispred Dvorca Kralja Nikole, od 21 čas.

BARSKI LJETOPIS: Veče Refika Ličine ispred Dorca Kralja Nikole
Portal AnalitikaIzvor

Umjetnika, koji od 1994. godine živi u Lundu u Švedskoj, na Pasažima iz Bara predstaviće novinar Radija Crne Gore, predsjednik Savjeta i urednik programa petnjičke manifestacije Zavičajne staze - Bihor , Mirsad Rastoder, dok će uvodničarka u književno veče biti Mila Čordašević.

Refik Ličina rođen je u Radmancima, u Crnoj Gori, a djetinjstvo je proveo i školovao se u Novom Pazaru, gdje je do 1992. godine radio u Gradskoj biblioteci. Na književnom planu piše poeziju i prozu, a objavio je zbirke poezije i kratkih priča, kao i knjigu za djecu „Priče iz daljine“. Na švedskom jeziku je 2009. godine objavljen izbor njegove poezije „Pridika za Euridiku“ i izbor novela „Kad šipurci dozrijevaju“. Bavi se prevođenjem sa švedskog, a na švedski je preveo poeziju nekoliko autora iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ličina je dobitnik Goranove i Brankove nagrade, kao i nagrade za najbolji prevod. Član je Švedskog PEN-a, Saveza književnika BiH i Društva pisaca BiH.

Foto: behar.hr

Portal Analitika