Scena

BARSKI LJETOPIS: Koncert trija Pavličić-Pejović-Novak i komad "Tektonika osjećanja"

2807klaviskitrio
K
lavirski trio koji čine Novak Pavličić (klavir), Igor Pejović (violina) i Igor Novak (violončelo) sa Muzičke akademije na Cetinju, prirediće večeras koncert u Dvorcu Kralja Nikole, sa početkom u 22 časa.

BARSKI LJETOPIS: Koncert trija Pavličić-Pejović-Novak i komad "Tektonika osjećanja"
Portal AnalitikaIzvor

Novak Pavličić završio je Muzičku akademiju na Cetinju u klasi profesora Vladimira Bočkarjova, a trenutno je na magistarskim studijama u Barseloni. Dobitnik je brojnih internacionalnih nagrada, među kojima su četiri prve na takmičenju u Šapcu, prva nagrada u Beogradu i treća na takmičenju „Frederik Šopen“ u Rimu. Svira repertoar od barokne do savremene muzike.

Igor Pejović student je Muzičke akademije na Cetinju u klasi profesora Igora Petruševskog. Obrazovanje je počeo sa pet godina u Muzičkoj školi za talente „Andre Navara“ u Podgorici kod profesora Vesne Milojević i Vujadina Krivokapića. Nastupao je na mnogim festivalima u Prištini, Kotoru, Tivtu, Cetinju. Osvajao je brojne nagrade na Crnogorskom muzičkom festivalu mladih, Međunarodnom muzičkom festivalu „Citta di Barletta“ u Italiji 2011. godine, a pobjednik je takmičenja „Manja Radulović-Vulić“ prethodne dvije godine.

Igor Novak nižu muzičku školu završio je u Crnoj Gori, srednje muzičku školu je završio u Novom Sadu u klasi Imre Klaman, gdje je i upisao Muzičku akademiju, ali se onda vratio u Crnu Goru i nastavio studije na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Igora Perazića. Osvajao je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji i Italiji. Nastupao je u Međunarodnom orkestru „Jehudi Menjuhin“ iz Berna.

Predstava šabačkog Narodnog pozorišta „Tektonika osjećanja“, koju je po tekstu Eriha Emanuela Šmita režirala Andrea Lazić, biće sjutra izveden na Ljetnjoj sceni u Starom Baru, sa početkom u 22 časa.

Uloge su povjerene Sanja Milojević, Aneta Tomašević, Vladimir Milojević, Kristina Pajkić i Ivan Tomašević. Adaptaciju i prevod Šmitovog teksta potpisuje Dragana Bošković.

- „Tektonika osjećanja“ je jedna od najboljih predstava sa repertoara ovog pozorišta u posljednjih dvadeset godina. Specifičan žanr koji lobira od komedije preko melodrame do tragedije. Elegantna i surova komedija, silovita i nježna – riječi su direktora šabačkog pozorišta Zorana Karaića o ovom komadu.

Portal Analitika