Scena

GRAD TEATAR: Veče posvećeno Andriću i koncert Kalajanovića

LOGOgradteatar
K
njiževni program ovogodišnjeg 28. Grad teatra večeras će biti nastavljen predstavljanjem studije „Pisac i priča“ dr Žanete Đukić – Perišić, posvećene životu i radu Iva Andrića na Trgu pjesnika od 21 čas.

GRAD TEATAR: Veče posvećeno Andriću i koncert Kalajanovića
Portal AnalitikaIzvor

- U svom višedecenijskom istraživanju Andrićevog djela, Đukić - Perišić je, sumirajući svoja duboka saznanja i poznavanja djela jedinog nobelovca ovog jezika, u knjizi otkrila neke nove pojedinosti o piščevom životu i ukazala na njhova suptilna preslikavanja koja mogu biti očitovana i u Andrićevom djelu – navodi se u najavi večerašnjeg događaja.

Razgovor s autorkom vodiće Božena Jelušić.

Muzički segment programa sjutra će biti nastavljen koncertom još jednog umjetnika koji je karijeru započeo u Budvi, baritona Marka Kalajanovića u Crkvi Santa Marije od 22 časa.

Na klaviru će ga pratiti beogradska pijanistkinja Milica Sekulić, a na programu su djela Falva, De Kurtisa, Di Kapua, Kardilja, Tostija, Debisija, Garniševskaje, Pahmutova, Bogoslovskog, Fomina i Frenkela.

Marko Kalajanović završio je osnovne i specijalističke studije iz oblasti solo pjevanja na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Bakočević. Nastupao je u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Narodnom pozorištu u Sarajevu i Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, tumačeći glavne baritonske uloge u operama Verdija, Čajkovskog, Čilea, Bizea, Pučinija, Donicetija, Frizina, Vaude, Glasa i Osmanagića. Održao je veliki broj solističkih koncerata i nastupao na muzičkim festivalima u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Njemačkoj i Italiji. Dobitnik je mnogih nagrada na takmičenjima, kao i godišnje nagrade za najboljeg mladog umjetnika u 2011. godini Udruženja muzičkih umjetnika Srbije.

Portal Analitika