Scena

"U traganju za cjelinom" Mine Radović u Herceg Novom

2507minahn
I
zložba slika Mine Radović „U traganju za cjelinom“ biće večeras otvorena u 21 čas u Ateljeu Luke Tomanovića u Herceg Novom.

"U traganju za cjelinom" Mine Radović u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o događaju koji će najaviti sjutrašnju Noć kulture u tom bokeljskom gradu, a otvoriće je Vladimir Žutković, u ime opštinskog Sekretarijata za društvene delatnosti, i sociolog kulture prof. dr Ratko Božović.

Mina Radović (1988) završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, a trenutno pohađa treću godinu doktorskih studija na Univerzitetu umetnosti u istom gradu. Imala je više grupnih izložbi u Galeriji Magacin (2010, 2011. i 2012.), i samostalne u galerijama u Beogradu i Knjaževcu. Članica je Galerije Zečević u Beogradu.

- Mlada slikarka Mina Radović serijom radova „U traganju za cjelinom“ prosvjetljava svoj kolorit. Na platna uvodi intenzivne boje, razlaže i demistifikuje gotovo uvijek prisutnu žensku figuru. Introspekcija i uvid u prostore intime definišu intenzitet i iskrenost likovnog pristupa. Kompozicija se dekonstruiše jakim potezima, višeslojnim nanosima, boja se sliva niz platno ili jasno definiše konture. Na slikanoj površini ništa nije smireno, sve je intenzivirano i ekpresivno u korelaciji sa stanjima sa kojima se suočava. Katarzičnost i hipostaziranje tjeskobnih stanja nosioci su analize sadržaja u Mininim radovima i tumači „humane rekonstrukcije“ likovnih djela – zapisala je istoričarka umjetnosti Ksenija Samardžija.

Portal Analitika