Scena

Promocija drugog romana Nikole Nikolića u Tivtu

2407nikola
M
ladi crnogorski autor Nikola Nikolić predstaviće večeras svoj drugi roman „Meandar“ publici u Tivtu u atrijumu Ljetnjikovca Buća od 21:30 časova.

Promocija drugog romana Nikole Nikolića u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Na promociji će govoriti Jelena Krsmanović, urednica podgoričke izdavačke kuće Nova knjiga koja je objavila ovaj naslov, i pisac Nikolić.

- Metafora u naslovu ovog romana oblikuje priču o rasipanju identiteta u susretu sa izazovima stvarnosti, o posljedicama koje ovakvi sudari izazivaju i o nadi koja opstaje. Glavni junak, ujedno i pripovjedač, ovog romana je školovani mladić kome nije dato da bira, ali je u mogućnosti da promišljanjem učini odmak od stvarnosti, čuvajući time povjerenje da je ipak čovjek „mjera svih stvari“. Mogućnost identifikacije čitalaca sa okolnostima u kojima se junak našao, već su kod kritičara pobudili ideju o „generacijskom romanu“ – dio je recenzije romana „Meandar“.

Nikola Nikolić rođen je 1989. godine u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka gdje je sada magistrant na istom smjeru međunarodnih odnosa. Bio je saradnik u nastavi na predmetu Istorija diplomatije tog fakulteta, radio u Upravi za dijasporu, a trenutno je novinar u Prosvjetnom radu. Piše romane, pripovijetke i blog na portalu ND Vijesti. Do sada je objavio nekoliko priča i dva romana – „Čvor“ (Studio Mouse, 2011) i „Meandar“ (Nova knjiga, 2014). Živi u Podgorici.

Portal Analitika