Scena

Bogat subotnji program na Kotor Artu

KOSLIKESAIZLOBE
P
osjetioce festivala Kotor Art sjutra očekuje nekoliko događaja. U Kulturnom centru od 20 sati Pozorište lutaka iz Niša izvešće predstavu „Slike sa izložbe“.

Bogat subotnji program na Kotor Artu
Portal AnalitikaIzvor

Predstava je, kako su saopštili organizatori, djelo genijalnog ruskog kompozitora Modesta Musorgskog.

“Nadahnuti muzikom, umjetnici su našli sopstvenu viziju predstave, kroz živo crtanje sjenkama u boji. Jedan simpatičan luckasti umjetnik pokušava da stvori sliku svog života, težeći ljepoti i savršenstvu, ali na putu mu se ispriječi mračna sila, mrlja! Zlo uništava sve ono što je stvorio umjetnik - pejzaže, portrete, morske slike, a, na kraju, guta i samog umjetnika. U crno-bijelom svijetu, međutim, preživljava mala kap boje, pretvara se u mali cvijet, i taj posljednji zrak nade uspijeva da se odupre arogantnoj, agresivnoj mrlji”, navodi se u saopštenju.

Slikara igra Srđan Miljkoviić, a lutke animiraju: Tatjana Milenković, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Davorin Dinić i Toma Bibić.

Od 19 sati na Pjaci od kina Rusko dvorište otvoriće svoja vrata i ugostiti sve posjetioce Festivala.

Teatar Glazalmaz poziva sve da se bolje upoznaju sa ruskim običajima, domaćom radinošću, narodnim pjesmama i igrama, kao i da učestvuju u predstavi koja će biti inspirisana jednom od ruskih narodnih priča. Gosti mogu da se posluže čajem iz samovara (velikog ruskog čajnika), kao i suškama (prstenastim grickalicama), medenjacima i slatkišima od karamele i da učestvuju u oslikavanju drvenih kašika i frula narodnim motivima koje će kasnije koristiti u predstavi.

Od 19 sati i 30 minuta na Trgu od oružja Dramski studio Scena iz Podgorice izvešće predstavu “Kapetan Džon Piplfoks”.

Takođe na Trgu od oružja, od 20 sati i 30 minuta Produkcija Z iz Splita izvešće predstavu “Putovanje lipom našom” .

Od 21 sat u Crkvi Svetog Duha biće održan koncert polaznika master class seminara za solo pjevanje prof. Lile Ilieve iz Bugarske, dok će pola sata kasnije na Trgu od oružja jubilej od pet godina postojanja proslaviti Art Grupa Montenegro iz Kotora.

Od 22 sata u Atrijumu Kulturnog centra „Nikola Đurković” predstavu “Bog” izvešće polaznici Dramskog studija te ustanove u okviru programa Scena za mlade.

Portal Analitika