Scena

PG LJETO: Klapa „Alata“ i Hor „Stanka Dragojevića“ nastupaju ispred Dvorca Petrovića

3006pgljeto
Ž
enska vokalna grupa „Alata“ i hor podgoričkog Kulturno-umjetničkog društva „Stanko Dragojević“ prirediće sjutra koncert na platou ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu, sa početkom u 21 sat, u okviru Podgoričkog ljeta.

PG LJETO: Klapa „Alata“ i Hor „Stanka Dragojevića“ nastupaju ispred Dvorca Petrovića
Portal AnalitikaIzvor

Repertoar koji će izvesti članice podgoričke klape obuhvata splet žanrovski različitih kompozicija, među kojima su pjesme sa prostora Crne Gore, starogradske i pjesme sa prostora regiona, domaće i strane evergrin kompozicije. Hor KUD-a „Stanko Dragojević“ izvešće djela Bora Tamindžića, Stevana Stojanovića Mokranjca i Antonina Tučapskog.

Klapa „Alata“ osnovana je 2005. godine, a naziv je i sastav vremenom su se mijenjali. Sadašnji djeluje od proljeća 2013. godine, i članice se profesionalno bave muzikom. To su: Zoja Đurović, ujedno umjetnička voditeljica klape,  zatim Vildana Šašić, Zorana Latković, Bojana Nenezić, Ivana Pekić i Nataša Jovović. Ansambl je učestvovao na brojnim manifestacijama, nastupao na obilježavanju važnih jubileja i, naravno, konceratima. Ovaj ženski vokalni sastav njeguje čisto i lijepo pjevanje, što rezultira odličnim prijemom kod publike i stalnim pozivima za gostovanja.

Hor KUD-a „Stanko Dragojević“ dio je jednog od najstarijih kulturno-umjetničkih društava, sa tradicijom dužom od 130 godina. Od osnivanja do danas, hor je imao više od dvije hiljade koncertnih nastupa. Dirigentsko vođstvo nad horom imaju prof. Ilija Dapčević i prof. Zoja Đurović. Repertoar koji će sjutra izvesti ujedno je program sa kojim će se takmičiti na 25. Međunarodnom takmičenju horova koje 3. jula počinje u Nišu.

Portal Analitika