Scena

"Viva Verdi" ponovo u Velikoj sali KIC-a

0306vivaverdi
K
oncert „Viva Verdi“ koji izvode učenici i profesori muzičkih škola iz Podgorice i Tivta, biće večeras ponovo održan u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 20 časova.

"Viva Verdi" ponovo u Velikoj sali KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Na repertoaru su djela poznatog italijanskog operskog kompozitora Đuzepea Verdija – poznate arije, dueti i horske kompozicije iz opera: „Aida“, „Nabuko“, „Moć sudbine“, „Travijata“, „Trubadur“ i „Bal pod maskama“.

U programu učestvuju solisti, mješoviti hor i orkestar Škole „Vasa Pavić“ i tivatske Muzičke škole iz Tivta. Horom diriguje prof. Zoja Đurović, orkestrom prof. Irena Vuković, a duvačke dionice pripremili su prof. Martina Lukšić i Bruna Matijević iz Tivta, i Meša Kerović iz Podgorice.

Arije izvode mladi solisti: sopranistkinje Anja Šaranović, Olja Šranović, Nataša Jovović i tenor Petar Jokić, uz klavirsku pratnju prof. Nikole Vučkovića i Marije Vujanović. Soliste su pripremile profesorice Marina Cuca - Franović i Zorana Latković.

Ulaz je besplatan.

Ovaj muzički projekat prvi put je izveden krajem prošle godine, povodom obilježavanja 200 godina od rođenja kompozitora Đuzepea Verdija, a u aprilu je predstavljen tivatskoj publici.

Portal Analitika