Scena

Slike prošlosti i krvne osvete na Sceni 213

1404alegretoooo
D
rama „Allegretto Alabania“ koju je po tesktu poznatog albanskog autora Stefana Čapaljikua, režirao Idriz Đokaj, biće sjutra izvedena na Sceni 213 od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Slike prošlosti i krvne osvete na Sceni 213
Portal AnalitikaIzvor

Dramaturškinja predstave je Dragana Tripković, uz asistenciju Balše Počeka. Reditelju je asistirala Ana Jovanović, a saradnici na scenskom dizajnu su Lina Leković, Ivana Murišić i Vladan Bošković. Izvršnu produkciju potpisuje Nela Otašević.

Uloge tumače Mirko Vlahović, Gorana Marković, Mišo Obradović, Dragan Račić, Emir Ćatović, Slavko Kalezić i Jelena Minić.

- Ovaj XXI vijek je vijek velikih tehnoloških čuda, ali i vrijeme u kome opstaje krvna osveta. Eto, i u trećem milenijumu nas sustižu slike iz prošlosti. Autor u drami pronicljivo sugeriše da u trci sa modernim ne treba se odreći najvrjednijeg iz naših kultura i tradicija, prevashodno moralnog konteksta. A komad „Allegretto Albania“ dolazi u pravo vrijeme - kada se svi pitamo o ispravnosti lutanja u XXI vijeku – kazao je Đokaj o komadu koji je režirao.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Foto: CNP/A.Kašćelan

Portal Analitika