Scena

PG SAJAM KNJIGA: Festival fantastične književnosti i crnogorske pjesnikinje

0805sajamPRVA
N
ovoosnovani crnogorski Portal za kulturu Stribor Strašni otvoriće današnji program 9. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga, prezentacijom i javnim čitanjem objavljenih tekstova od 13 časova.

PG SAJAM KNJIGA: Festival fantastične književnosti i crnogorske pjesnikinje
Portal AnalitikaIzvor

Svoje izdavaštvo zatim će predstaviti Budva Grad Teatar, a za 15 časova najavljena je promocija „Balkanskih uspomena“ ruskog autora V.N. Štrandmana, u organizaciji „Ruskog puta“. Sat kasnije, u okviru segmenta posvećenom autorima književnosti za djecu, biće predstavljen Goran Ćetković, a odlomske iz njegovih djela će govorit glumac Sejfo Seferović.

Nikola Nikolić i Balša Brković govoriće o svom stvaralaštu od 17, odnosno 18 časova, dok je za poznatog italijanskog pisca, satiričara Stefana Benija rezervisan termin od 19 časova. Na posljednjoj promociji večeri Đuro Radosavović će govoriti sa popolarnim srpskim autorom, Markom Vidojkovićem.

Poznati italijanski glumac Serđo Asizi predstaviće svoj debitantski roman u okviru sjutrašnjeg programa Sajma, od 11 časova.

Uslijediće dvočasovno gostovanje Festivala fantastične književnosti iz Bijelo Polje, u okviru koga će publika biti upoznata sa zbirkama sa ovog i sličnih festivala iz Zenice i Pazina, kao i „Pričama iz hiljadu i jedne noći“ Ćamila Sijarića.

Nedjeljno popodne biće posvećeno crnogorskim pjesnikinjama, pa će se od 14 časova pojedinačno predstaviti Tanja Bakić, Dragana Tripković i Jelena Nelević, autorke koje su se našle u Antologiji crnogorskih pjesnikinja, koja je objavljena u Hrvatskoj.O poeziji na italijanskom jeziku govoriće Pavle Goranović od 18 časova.

Na posljednje dvije promocije sjutra će biti predstavljeni bosanskohercegovački autori – pjesnik Ibrahim Spahić, sa kojim će razgovarati Tanja Bakić, i romanopisac Faruk Šehić koji će biti gost Balše Brkovića.

Portal Analitika