Scena

ARTIST TALK: Draško Dragaš gost u Nikšiću

0805dragas
S
likar Draško Dragaš biće sjutra gost u Klubu „Atrium“ u Nikšiću, gdje će od 20 časova govoriti u okviru ciklusa „Artist Talk“, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

ARTIST TALK: Draško Dragaš gost u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Razgovor sa umjetnikom, koji u ovom gradu organizuje Centar savremene umjetnosti Crne Gore u saradnji sa Centrom za kulturu Nikšić, vodiće istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić. Kroz primjere iz sopstvene umjetničke prakse, Dragaš će govoriti o svom radu.

Draško Dragaš rođen je 1967. godine u Pljevljima. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu, a poslijediplomske studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Član je ULUCG-a od 1995. godine. Živi i radi u Podgorici, a ujedno je docent na cetinjskom FLU. Dragaš je jedan od najznačajnijih crnogorskih slikara srednje generacije. Imao je više samostalnih izložbi i učestvovao na brojnim selektiranim izložbama crnogorske umjetnosti u inostranstvu - između ostalih u Kelnu, Briselu, Ljubljani, Beču, Helsinkiju, Ankari, Kijevu.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću, pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Foto: eaa.ee

Portal Analitika