Scena

Koncert Vesne Đokić u nikšićkoj Muzičkoj školi

0805daracokorilo
M
lada pijanistkinja Vesna Đokić nastupiće danas u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ sa početkom u 20 časova, u okviru Programa podrške kulture u Nikšiću.

Koncert Vesne Đokić u nikšićkoj Muzičkoj školi
Portal AnalitikaIzvor

Repertoar koncerta, koji se organizuje u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, Mocartova Sonata K330, Šest igara i dvije etide Mokranjca, Morisa Ravelova Igra vode i Ostrvo radosti Kloda Debisija.

Vesna Đokić (1986) rođena je u Nikšiću, a srednju muzičku školu završila je u Podgorici, u klasi prof. Anke Asanović. Sa dvadeset godina je diplomirala na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Borisa Kraljevića i prof. Vladimira Bočkarjova. U junu 2009. godine je završila specijalističke studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Aleksandra Serdara, kod koga trenutno završava doktorske studije. Kao najbolji student cetinjske Muzičke akademije, bila je stipendista CANU-a, Ministarstva za kulturu, Opštine Nikšić, ZAMTES-a i dobitnik brojnih studentskih nagrada. Laureat je više domaćih i međunarodnih takmičenja, među kojima i onih u SAD i Bugarskoj. Priredila je resitale u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji, Bugarskoj, Poljskoj, Francuskoj, Italiji i Americi, a kao solista nastupila sa Simfonijskim orkestrom Poznanja i Crnogorskim simfonijskim orkestrom. Trenutno je angažovana  kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Portal Analitika