Scena

"Flamenco de ida y vuelta" u Podgorici i na Cetinju

0505flamenco
F
lamenko trupa „Embruho“ iz Madrida prirediće koncerte u Podgorici i na Cetinju u okviru crnogorske mini-turneje.

"Flamenco de ida y vuelta" u Podgorici i na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Trupa će izvesti mjuzikl „Flamenco de ida y vuelta“ večeras u KIC-u „Budo Tomović“ od 20 časova, i sjutra u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ u istom terminu.

Na sceni će se predstaviti plesači Pedro Fernandesa, Saška Šašić - La Sali, Klaudija Kaconi i Rosa Saragosa i flamenko muzičari - gitarista Hoze Arenas, pjevač Raul Himenes i violinista Željko Šišić.

- „Flamenco de ida y vuelta“ je predstava koja publici pokušava da približi flamenko umjetnost na jednostavan i kreativan način. Riječ je o najnovijoj predstavi istaknutog plesača flamenka Pedra Fernandesa, čija trupa kroz flamenko formu donosi jedinstven spoj istorije, sadašnjojsti i kreativnosti – navodi se u najavi ovog događaja.

Pedro Fernandes je plesač i koreograf koji se usavršavao u najboljim školama širom Čilea i Španije. Bio je član ansambla Nurije Kastehon, sa kojom je nastupao u predstavama „Pan y toros“, „Las bodas de Figaro“ i „Viva Madrid!“. Godine 2000. formira samostalnu trupu, sa kojom gostuje i izvodi svoje predstave na najprestižnijim pozornicama Čilea, Urugvaja, Venecuele, Španije i Kine. Udruženje novinara scenskih umjetnosti Čila dodijelilo mu je 2010. godine nagradu za najboljeg plesača flamenka.

Gostovanje plesnog sastava „Embruho“ realizuje se u okviru Dana flamenka, koji se prvi put održavaju u Crnoj Gori, u organizaciji Umjetničkog centra „Mystic“.

Portal Analitika