Scena

„Lud za tobom“ na SeeFestu u Los Anđelesu

1003ludzatobomDM
D
ugometražni dokumentarni film „Lud za tobom“, reditelja i scenariste Danila Marunovića, imaće svoju sjeverno-američku premijeru u okviru glavnog programa takmičarske selekcije SeeFest (South East Festivala) u Los Anđelesu.

„Lud za tobom“ na SeeFestu u Los Anđelesu
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je deveti po redu SeeFest, a svečana ceremonija otvaranja, na kojoj će prisustvovati reditelj filma Danilo Marunovć, zakazana je za 1. maj u Writers Guild Theatre. Film Lud za tobom će biti prikazan 3. maja u MIMODA studiju, a takmičiće se sa jos 24 filma iz selekcije dokumentarnog filma.

Film “Lud za tobom“ prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom “Komanski most”, tokom godine dana.

Kroz različite komične, šokantne i tužne situacije, junaci otkrivaju svoje svjetove uporedo sa našim, uslovno rečeno - normalnim. Film se prvenstveno bazira na dramatičnoj ljubavnoj priči Vladane i Ismeta, nekadašnjih ljubavnika koji održavaju svoju vezu u tajnosti, uprkos tome što su u međuvremenu našli nove partnere.

Produkciju filma "Lud za tobom“ potpisuje NVO Koala production. Koproducent na projektu je produkcijska kuća "Artikulacija“ iz Podgorice.

Pored reditelja i scenariste Danila Marunovića, tim koji je radio na filmu čine i Vladimir Vučinić ( direktor fotografije), Igor Bakić (montažer), Jovo Kljajić (dizajn tona) i drugi. Ovo ostvarenje podržala je ambasada SAD - a u Podgorici.

Podsjećamo da je film prikazan u okviru podgoričkog festivala dokumentarnog filma „Underhill“, gdje je nagrađen za najbolji film u regionalnoj konkurenciji, kao i nagradom publike.

Svjetska premijera filma održana je na Sarajevo film festivalu u takmičarskom programu dokumentarnog filma. Osim promocije u zemlji i regionu (Zagreb film festival, Festival autorskog filma u Beogradu), film je prikazan i na festivalima u Italiji (Firenca) i Njemačkoj (Lajpcig).

Portal Analitika