Scena

ARTIST TALK: Sa Markom Markovićem u Nikšiću

1804mmarkovic
R
azgovor sa Markom Markovićem, u okviru ciklusa „Artist Talk“ koji organizuje Centar savremene umjetnosti Crne Gore u saradnji sa Centrom za kulturu Nikšić, biće večeras priređen u klubu „Atrium“ u Nikšiću, od 19 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

ARTIST TALK: Sa Markom Markovićem u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Kroz primjere iz sopstvene prakse, Marković će prezenovati svoj rad, a razgovor će voditi Teodora Nikčević.

Marko Marković (1979.) diplomirao je na slikarskom odsjeku Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Dragana Karadžića, a magistrirao u klasi profesora Rajka Todorovića. Sada radi kao saradnik u nastavi na istom fakultetu. Marković je dobitnik stipendije Američkog savjeta za međunarodno obrazovanje JFDP, i boravio je jedan semester na stručnom usavršavanju na Državnom univerzitetu u Arizoni. Takođe, rezidencijalno je boravio u Cite des Arts u Parizu. Dobitniik je i stipendije Kultur Kontakt za učešće na Intrenacionalnoj ljetnjoj akademiji u Salzburgu.

Samostalno je izlagao u SAD, Francuskoj i u Podgorica, a predstavio se i na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Portal Analitika