Scena

"Sedam dana" Gradskog pozorišta u DODEST-u

1004SedamDana1
P
redstava „Sedam dana“ Gradskog pozorišta, koju je prema tekstu savremene hrvatske i evropske spisateljice Tene Štivičić režirala Alisa Stojanović, biće sjutra izvedena u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.

"Sedam dana" Gradskog pozorišta u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o urabanom komadu o postranzicijskom društvu. Ova opora komedija o stavovima, između ostalog, kritikuje i potrebu savremenog čovjeka da se neprekidno opredjeljuje i da o svemu ima mišljenje.

U predstavi igraju: Maja Šarenac, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović i Ivona Čović.

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, uz asistenciju Smiljke Šeparović, kostime Jelisaveta Tatić – Čuturilo, a muziku potpisuje Ivan Brkljačić. Lektor na predstavi je Dubravka Drakić, asistent reditelja Senad Šahmanović, a izvršni producent Ana Medigović.

- U „Sedam dana“, glumački ansambl predstave pokušava da otkrije čime smo sve zatrovani u današnjem životu. Rediteljka je tražila drugačiji pristup temi, tekstu, igri, i bilo je jako teško da nas šestoro shvatimo da je takav komad moguće uraditi na drugačiji način. A ja volim takve procese, da smo se malo zaustavili i našalili s onim što nam se događa, poigrali tjeskobom. Jer, svako od nas je imao, kako Alisa kaže, „svoju neku mukicu“ – kazala je Dubravka Drakić o radu sa Alisom Stojanović na ovom komadu.

Portal Analitika