Scena

Kaluđerović i Božović na koncertu u Nikšiću

0604daracokorilo
M
ladi pijanisti Milena Kaluđerović i Aleksandar Božović prirediće sjutra koncert u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću, od 19 časova.

Kaluđerović i Božović na koncertu u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Njihov nastup dio je Programa podrške kulture u Nikšiću i realizuje se u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore.

Program koji će izvesti Kaluđerović čine Preludijum op. 28 br.15, Balada op. 23 br. 1 i Sonata op. 35 br. 2 Frederika Šopena.

Milena Kaluđerović (1985) diplomira je na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Takođe, diplomirala je, a zatim magistrirala na Univerzitetu za muziku i dramske umjetnosti u Gracu, na odsjeku za klavir i odsjeku za specijalizovanu klavirsku pedagogiju, u klasi prof. Ota Niderdorfera. Pohađala je brojne majstorske kurseve i dobitnica je viš prvih i specijalnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Mladi Božović izvešće Sonatu u C-duru K159 Domenika Skarlatija, prvi stav Sonate op. 2 br.1 Ludviga van Betovena, i Pulčinelu Sergeja Rahmanjinova.

Aleksandar Božović (2000) pohađa šesti razred niže Muzičke škole „Vasa Pavić“, u klasi prof. Lidije Skender. Istakao se učešćem na republičkim takmičenjima i Međunarodnom takmičenju „Mali Mocart“ u Njujorku (2011), gdje je osvojio prvo mjesto. Na Međunarodnom takmičenju „Rozario Marćiano“ u Beču osvojio je počasnu diplomu. Takođe, na prošlogodišnjem takmičenju u Njujorku osvojio je prvu nagradu i drugi put nastupio na Gala koncertu u Karnegi holu.

Ulaz na koncert  je besplatan.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.