Scena

Šnajderova "Enciklopedija izgubljenog vremena" u Zetskom domu

0604enciklopedija
D
rama Slobodana Šnajdera „Enciklopedija izgubljenog vremena“ u režiji Lidije Dedović biće sjutra izvedena u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, od 20 časova.

Šnajderova "Enciklopedija izgubljenog vremena" u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj komad je svojevremeno bio pobjednik Konkursa za najbolji neobjavljeni dramski tekst, a inspirisan je životom i djelom Danila Kiša.

Uloge tumače Srđan Grahovac, Branimir Popović, Jelena Nenezić - Rakočević, Ana Vujošević, Tijana Bjelica, Dejan Ivanić, Gorana Marković, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Emir Ćatović, Smiljana Martinović i Karmen Bardak.

Asistentkinja režije i lektorka na komadu je Jelena Milošević, kostime potpisuje Mateja Benedeti, scenu Samo Jurečić, muziku Aleksandar Radunović Popaj, a maske je izradio Adin Rastoder.

- Nagrađeni tekst „Enciklopedija izgubljenog vremena“ Slobodana Šnajdera, Kišovske motive vješto transponuje u vrijeme tranzicionih obrtanja vrijednosnih sistema kontekstualizujući njihovu stalnu aktuelnost. Ovaj lucidni tekst, crna komedija sa obiljem čudesnih prizora, baca nas u svijet iznevjerenog malog čovjeka – junaka svih vremena. Jedno od najbitnijih obilježja Kišove proze – surovost velikih priča prema tom malom čovjeku – prisutna je u ovom tekstu svojim tranzicionim metamorfozama i zastrašujućim zjapom budućnosti – dio je iz kritike ovog komada.

Za predstavu je obezbjeđen i besplatan prevoz iz Podgorice, koji će sa parkinga tržnog centra Delta siti krenuti u 19 časova, a povratak sa Cetinja najavljen je za u 22 časa.

Portal Analitika