Scena

Fotografije Andreja Đerkovića za početak nove sezone u Ateljeu Dado

0604andrejdj
R
adovi bosanskohercegovačkog fotografa Andreja Đerkovića otvoriće sjutra u 19 časova novu sezonu u galeriji Atelje Dado na Cetinju.

Fotografije Andreja Đerkovića za početak nove sezone u Ateljeu Dado
Portal AnalitikaIzvor

O samoj izložbi, koja nosi naziv „9/11“, publika će moći da čuje i od samog umjetnika u utorak u 11 časova u istom prostoru.

Andrej Ðerković rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti. Samostalno izlagao širom Evrope, Mediterana i preko Atlantika - od Palestine, preko Kanade, do Italije, Španije, Holandije, Francuske, Engleske, Njemačke, do Turske, Gruzije i Grčke, kao i u svim zemljama regiona. Jedan je od osnivača Kolekcije „Ars Aevi“ Muzeja suvremene umjetnosti u Sarajevu. Član Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH, Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP), švajcarske i italijanske nacionalne Asocijacije fotografske umjetnosti, i Belfast Exposed Photography Community Group. Njegovi radovi i fotografije objavljeni su u renomiranim dnevnim novinama i magazinima, poput Le Monde, Liberation, La Stampa, La Repubblica, Liberazione, Belfast Telegraph, Le Courrier, Le Temps, Le Matin, COTE Magazine, Hurriyet, zatim Mladina, Zarez, Feral Tribune, Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Novi list, Utrinski Vesnik, Dani, Slobodna Bosna, Gracija, i crnogorskim Pobjeda, Monitor, Vijesti i Republika.

Živi u Ženevi i Sarajevu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.