Scena

"Filomena Marturano" na glavnoj sceni KIC-a

0404filomena
P
redstava „Filomena Marturano“, rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i tivatskog Centra za kulturu, biće večeras izvedena u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 20 časova.

"Filomena Marturano" na glavnoj sceni KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Komad sa Večernje scene podgoričkog teatra, koji je premijerno izveden na istoj sceni 25. oktobra, rađen je po tekstu Eduarda de Filipa, a u režiji Jagoša Markovića.

- „Filomena Marturano“ dočarava zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi kroz priču o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima. Priča o braku, ljubavi i strasti... Nova interpretacija teksta Jagoša Marković pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame – siže je ovog komada.

Naslovnu ulogu tumači Anita Mančić, a ostale tumače Branimir Popović, Jelisaveta Sablić, Vlastimir Stojiljković, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Marija Bergam, Simo Trebješanin i Andrea Mugoša.

Osim režije, Marković potpisuje i adaptaciju teksta, prema prijevodu Danijela Načinovića i jezičkoj obradi teksta Aleksandre Glovacki.

Lektor je Neven Staničić, kostimografkinja Dragana Ognjenović, asistent režije Velibor Milošević, a pomoćnica režije Tara Lazarević. Scenografiju i izbor muzike potpisuje Jagoš Marković.

Portal Analitika