Scena

Predavanje Viržila Mihaiua o istoku i džezu u Američkom uglu

0304mihaiu
P
redavanje rumunskog džez kritičara Viržila Mihaiua biće sjutra priređeno u Američkom uglu u Podgorici, sa početkom u 13 sati, u okviru Mjeseca poštovanja džeza u Crnoj Gori (JAM).

Predavanje Viržila Mihaiua o istoku i džezu u Američkom uglu
Portal AnalitikaIzvor

Tema predavanja biće ovogodišnji moto JAM-a, „Susret istoka i džeza“.

- Viržil Mihaiu pripremio je zanimljivo predavanje isprepleteno snimcima džez muzike, od Poljske sve do Mongolije i Južne Koreje. Predavanje je dio programa kojim Američki ugao obilježava Mjesec poštovanja džeza – navodi se u najavi ovog događaja.

Viržil Mihaiu, pisac i džez kritičar, radio je kao urednik mnogih specijalizovanih magazina, poput „Down Beat Jazz“ i „Down Beat“. Bio je osnivač i direktor Rumunskog kulturnog centra u Lisabonu. Godine 1997. osnovao je Katedru za džez i postao profesor na predmetu Estetika džeza na Muzičkoj akademiji u Kluzu. Kao gostujući profesor, održao je predavanja o džezu na mnogim univerzitetima i institutima širom svijeta.

Autor je 17 knjiga poezije i eseja, među kojima je i knjiga o odnosu džeza i savremene umjetnosti.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.