Scena

"Jedi, spavaj, umri" i Nermina Lukač otvaraju Nedjelju švedskog filma

0104svedskame
M
anifestacija „Švedska @ME“ biće večeras otvorena projekcijom filma „Jedi, spavaj, umri“ na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 časova.

"Jedi, spavaj, umri" i Nermina Lukač otvaraju Nedjelju švedskog filma
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o ostvarenju u kome glavnu ulogu tumači mlada crnogorska glumica Nermina Lukač, koja je za to ostvarenje dobila i priznanje na prošlom Berlinalu. To će ujedno biti prvi od sedam novih igranih i dokumentarnih naslova koji će na istoj sceni nacionalnog teatra biti prikazani do 4. aprila, u okviru Nedjelje švedskog filma. „Jedi, spavaj, umri“ („Eat, Sleep, Die“) režirala je Gabrijela Piler, a nakon njega publika će moći u terminima od 18 i 20 časova da pogleda filmove „Avalon“, „Posljednja rečenica“, „Skriveno dijete“, „Pirat Bay - daleko od tastature“, „Veliki momci su poludjeli“ i „Palme“. Ulaz na projekcije je slobodan.

0104JedispavajNedjelju švedskog filma u okviru manifestacije „Švedska @ME“ organizuje Ambasada Švedske i Crnogorsko narodno pozorište, u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje, Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i švedskim kompanijama Securitas, Ericsson, Meris, Atlas Copco, Oriflame i Pernod Ricard.

Inače, Nermina Lukač je već dva dana gost Glavnog grada, a juče je razgovarala sa studentima Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju. Turistička organizacija Podgorice ugostila je goste iz Švedske i ovih dana im je predstavila brojne znamenitosti - od arheološkog lokaliteta Duklja i Medun, preko „Plantaže“ i Vinskog podruma „Šipčanik“, kanjona rijeke Cijevne, NP „Skadarsko jezero“, do Stare varoši i gradskih muzeja.

Portal Analitika