Scena

Film "Lokalni vampir" u Nikšiću

2903lokalnivampir
F
ilm Branka Baletića „Lokalni vampir“ biće sjutra prikazan na Sceni 213 od 20 časova, u okviru ciklusa Savremena crnogorska kinematografija koji je dio Programa podrške kulture u Nikšiću.

Film "Lokalni vampir" u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

To je je mentalitetska priča, ali i komedija situacije u koju upadaju junaci - lokalni oriđinali. U filmu igraju: Mišo Obradović, Kristina Stevović, Gordana Gadžić, Žana Gardašević, Vojislav Krivokapić, Ivana Mrvaljević, Mladen Nelević, Momo Pićurić, Branimir Popović, Mijat Radonjić, Stela Ćetković, Boro Stjepanović, Tatjana Torbica, Slavko Kalezić.

Nakon 16 godina produciranja i pisanja scenarija, Branko Baletić se ovim filmom konačno vratio u rediteljske vode. Njegovo posljednje ostvarenje u ulozi reditelja je kultna serija „Otvorena vrata“ iz 1995, a publici je poznat i po filmovima iz '80-tih godina poput „Balkan ekspresa“.

„Lokalni vampir“ je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Puli 2011. godine, a zatim je otvorio i Hercegnovski filmski festival.

Film je sniman pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Audiovizualnog centra Hrvatske, u produkciji Jadran film laba iz Zagreba, Goratona iz Podgorice, Atalante iz Ljubljane i Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore iz Podgorice.

Sjutrašnja projekcija u Nikšiću organizuje se u saradnji sa Crnogorskom kinotekom iz Podgorice, a ulaz na projekciju je besplatan.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

https://www.youtube.com/watch?v=60McJutYIok

Portal Analitika