Scena

"Riba zvana Vanda" u Zetskom domu

0703AFishCalledWanda
N
ovi programski segment Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju, pod nazivom „Biskop“, počinje večeras prikazivanjem filma „Riba zvana Vanda“ od 20 časova.

"Riba zvana Vanda" u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

Program počinje ciklusom komedija iz '80-ih godina, a ova crna komedija govori o zlosretnim pljačkašima koje vlastita pohlepa uvaljuje u gomilu nevolja, nakon majstorski obavljenoga „posla“. Reditelj Čarls Kričton snimio je film 1988. prema scenariju koji je napisao sa poznatim „montipajtonovcem“ Džonom Klizom.

- Kliz filmom dominira i kao advoka Arči. Premda besprijekoran u ulozi koju je smislio i namijenio sebi, a usput i producirao, ovaj izvrsni glumac ima ravnopravnoga partnera u još jednom „pajtonovcu“, Majklu Pejlinu, koji tumači ulogu mucavoga ljubitelja životinja Kena. Izvrsnom komičarkom pokazala se i Džejmi Li Kertis, kao i Kevin Klajn. Ukratko, riječ je o izvrsnom filmu duhovitog zapleta s bezbroj neočekivanih obrta. Uz to i režiranom sa savršenim osjećajem za ritam, s nadahnutom i, u svakomu pogledu, vanserijskom glumačkom ekipom - navodi se u najavi za ovaj događaj.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Portal Analitika