Scena

Kamerni duo Ristić - Molčanov u Velikoj sali KIC-a

2002nadica
K
amerni duo kojeg čine oboistkinja Nadica Ristić i pijanista Aleksej Molčanov, prirediće sjutra koncert u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.

Kamerni duo Ristić - Molčanov u Velikoj sali KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Na programu su Sonata za obou i klavir op.166 Sen-Sansa, Capriccio Amilkarea Ponkijelija, Solo za obou Emila Paladila i Koncertni solo za obou Augusta Vilhelma Juliusa Rica.

Nadica Ristić je diplomirala 2003. i magistrirala 2007. godine na Fakultetu muzičke umjetnosti u Skoplju, u klasi prof. Gordane Josifove - Nedelkovske. Tokom školovanja održala na brojne koncerate i resitale, i učestvovala na domaćim i međunarodnim takmičenjima, gdje je osvojila više prvih i specijalnih nagrada. Izuzetno aktivna u kamernoj muzici, redovno nastupa u regionu. Sarađuje sa makedonskim kompozitorima, premijerno izvodeći njihova djela. Solistkinja je i članica Simfonijskog orkestra FAME, koji izvodi filmsku muziku, i članica Ladie's Orchestra. Od 2001. do 2005. bila je povremeno angažovana u Makedonskoj filharmoniji, da bi onda postala redovni je član Makedonske opere i baleta. Pedagoškim radom se bavi od 2007. i predaje obou i kamernu muziku u Muzičkoj školi „Ilija Nikolovski Luj“ u Skoplju.

Aleksej Molčanov

rođen je 1961. godine u Novorosijsku (Rusiji), a Srednju muzičku školu završio je u Kijevu (Ukrajina), u klasi docenta

Lidije Šur

.

Kijevski državni konzervatorijum

i postdiplomske studije završio je 1986. godine, u klasama prof.

Aleksandra Snegirjova

i

Vladimira Vinickog

. U toku školovanja osvajao je nagrade kao pijanista, od kojih je značajno pomenuti pobjedu na takmičenju „Lisjenko“ u Lavovu 1984. godine. Dobitnik je specijalne nagrade na takmičenju „Rahmanjinov“ u Moskvi 1983. Već kao student je započeo aktivnu koncertnu djelatnost, nastupajući kao solista i u brojnim kamernim sastavima u Ukrajni, Rusiji i Njemačkoj, i na turnejama po Libanu, i Švajcarskoj. Kao član klavirskog dua sa

Muravskim

od 1988. do 1992. godine je snimio brojne programe za Državnu radio-televiziju Ukrajine. Sarađivao je sa

Savezom kompozitora Ukrajine

na projektima savremene muzike. Od 1995. godine živio je u Srbiji, gdje je nastavio umjetničke i pedagoške aktivnosti. U Crnu Goru se doselio 1999. godine, a od 2000. radi na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Profesionalni angažman uspješno nastavlja svirajući na svim značajnim scenama širom zemlje, uglavnom kao kamerni muzičar.

Portal Analitika