Scena

Drama "Lasice" na sceni CNP-a

1702lasice
P
redstava „Lasice“, koju je po tekstu mlade crnogorske autorke Bojane Mijović režirao Beograđanin Stevan Bodroža, biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.

Drama "Lasice" na sceni CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

U predstavi nastaloj prema nagrađenom tekstu mlade crnogorske spisateljice, igraju Žaklina Oštir, Nada Vukčević, Branka Stanić i Simo Trebješanin.

Scenografiju i kostime osmislila je Natalija Vujošević, saradnik na scenografiji je Mirko Radonjić, muziku potpisuje Damir Imamović, scenski pokret Nada Vukčević, dok je izvršni producent Marko Poček.

- Bojana Mijović u „Lasicama“ donosi u, domaćem pozorištu deficitarnu, žensku priču. Briljatno cizelirani ženski likovi tri generacije sukobljavaju se povodom alfa znaka jednog i jedinog muškarca u njihovim životima. Inicijalna situacija koja nas podsjeća na ogrubjelog Čehova, pretvara se u apsurd u kojem se nadmeću emocija i surovost. „Lasice“ su vješto pisan komad gdje se mnogo stvari događa i riješava u malom znakovitom prostoru, dramska etida za tri Glumice i Glumca - zapisao je Stevan Koprivica o ovom komadu.

Portal Analitika