Scena

„Pozdrav iz Austrije“ u Podgorici, Tivtu i Sarajevu

1202pozdraviz
K
oncert Pozdrav iz Austrije na kome će Crnogorski simfonijski orkestar nastupiti sa dirigentom Uveom Tajmerom i solistima, biće sjutra priređen četvrtu godinu zaredom u Crnogorskom narodnom pozorištu, od 20 časova.

„Pozdrav iz Austrije“ u Podgorici, Tivtu i Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Program će i ovog puta činiti popularna djela koja se izvode na Novogodišnjem koncertu u Beču - valceri, polke i marševi, kao i arije austrijskih kompozitora: Johana i Jozefa Štrausa, Karla Mihaela Cirera, Emeriha Kalmana i Franca Lehara. Takođe, biće izvedena i uvertira iz prve crnogorske opere „Balkanska carica“ Dionizija de Sarna San Đorđa.

Uz dirigenta iz Beča, publika će ponovo biti u prilici da čuje sopranistkinju Brigitu Šimon i koncertmajstora Nandora Sederkenjija. Pored njih, nastupiće i bosansko-hercegovački solista bas Ivica Šarić, koji je sa CSO na otvaranju prošlogodišnjih Don Brankovih dana muzike Kotor Arta izvodio „Testament“ Rajka Maksimovića.

Zahvaljujući uspješnoj saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Ambasada Austrije u Podgorici, a ove godine i Sarajevu, koncert će u petak moći da čuje publika u dvorani Centra za kulturu u Tivtu, od 19 časova. Za subotu je najavljeno da će isti program biti izveden u Narodnom pozorištu u Sarajevu, u okviru manifestacije Sarajevska zima.

Koncerti se organizuju uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Cjelokupan prihod sa događaja u Podgorici i Sarajevu biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Portal Analitika