Scena

„Ruža sa dva mirisa“ u Beranama

0402ruzasa
D
uodrama „Ruža sa dva mirisa“ nastala u produkciji Kreativne zadruge biće večeras izvedena u Centru za kulturu u Beranama od 19 časova.

„Ruža sa dva mirisa“ u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

Savremena komedija, nastala prema motivima djela meksičkog pisca Emilija Karbaljida, predstavlja autorski projekat glumica Gorane Marković i Jelene Minić.

- Predstava „Ruža sa dva mirisa” je rađena u nezavisnoj produkciji. Gorana Marković i ja smo je radile sa velikom dozom odgovornosti, jer nismo imale rediteljsku podršku, već smo vjerovale jedna drugoj. Na kraju se ispostavilo da su upravo povjerenje i dobra energija bile veliki izvor kreativnosti u nastanku ove predstave – kazala je Jelena Minić o radu na ovoj komediji.

0402ruzasa1- Iz glumačke intuitivnosti Gorane Marković i Jelene Minić izranjaju dva upečatljiva karaktera koji, prolazeći kroz komplikovane i nesvakidašnje situacije, nude krajnje zanimljivu, aktuelnu, ovdašnju priču. „Ruža sa dva mirisa“ budi i vraća zagubljena raspoloženja, ali i poziva na samoosvešćivanje. Prilazeći, kroz igru i humor, sumračju i izazovima života, ova predstava nam poručuje da stvari, ipak, kad-tad, dođu na svoje mjesto. „Samo ne treba žuriti, i sve će se već dogoditi“ – siže je ove predstave.

Komad je dramaturški obradila Stela Mišković, muziku je odabrao Luka Radović, a kostime je osmislila Mira Perišić.

Portal Analitika