Scena

ARTIST TALK: Temeljni dualizmi Marije Džoganović

1501marija
N
iz sagovornika u okviru projekta „Artist Talk“ biće sjutra nastavljen Marijom Džoganović, koja će govoriti o svojoj izložbi „Virtuelna kutija“ u Perjaničkom domu od 19 časova.

ARTIST TALK: Temeljni dualizmi Marije Džoganović
Portal AnalitikaIzvor

Razgovor sa mladom umjetnicom vodiće istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić. Ona će govoriti o svojoj prostornoj instalaciji kroz koju istražuje brojne, temeljne dualizme nastale iz odnosa materijalno - nematerijalno.

Marija Džoganović rođena je 1980. godine u Nikšiću, a diplomirala 2004. na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Studijski je u dva navrata boravila u Školi savremene umjetnosti u Pon Avenu. Bila je stipendista na radionici „Serijski autoportreti“ Umjetničkog centra „Anderson Ranch“ u Aspenu. Radi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici, na predmetima iz oblasti dizajna, istorije umjetnosti i vizuelne kulture. Samostalno je izlagala više puta u Crnoj Gori, kao i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama u inostranstvu.

Serijom razgovora sa umjetnicima, Centar savremene umjetnosti Crne Gore podstiče aktivan kreativni dijalog između umjetnika i publike, sa ciljem popularizacije savremene umjetnosti.

Portal Analitika