Scena

"Filomena Marturano" dvije večeri u KIC-u

2312filomena
P
redstava „Filomena Marturano“ rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i tivatskog Centra za kulturu, biće igrana u utorak i srijedu u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 20 časova, u okviru ovogodišnjeg DEUS-a.

"Filomena Marturano" dvije večeri u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Komad koji je premijerno izveden na istoj sceni 25. oktobra, rađen je po tekstu Eduarda de Filipa, a u režiji Jagoša Markovića predstava „Filomena Marturano“ dočarava zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi kroz priču o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.

- Priča o braku, ljubavi i strasti... Nova interpretacija teksta Jagoša Marković pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame – siže je ovog komada.

Naslovnu ulogu tumači Anita Mančić, dok su ostale povjerene Branimiru Popoviću, Jelisaveti Sablić, Vlastimiru Stojiljkoviću, Momčilu Otaševiću, Emiru Ćatoviću, Božidaru Zuberu, Kristini Stevović, Simu Trebješaninu i Andrei Mugoši.

Osim režije, Marković potpisuje i adaptaciju teksta, prema prijevodu Danijela Načinovića.

Portal Analitika