Scena

"Bokeški D-mol" u nacionalnom teatru

2212bokeski
N
ova postavka komada „Bokeški D-mol“ tivatskog Centra za kulturu biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.

"Bokeški D-mol" u nacionalnom teatru
Portal AnalitikaIzvor

Tekst Stevana Koprivice režirao je Milan Karadžić, a uloge tumače Jelena Simić, Mladen Nelević, Milena Dravić, Emir Ćatović, Momčilo Otašević, Dejan Đonović, Julija Milačić, Simo Trebješanin, Andrea Mugoša, Branko Ilić i Stevan Radusinović.

- „Bokeški D-mol“ je vješto napisana melodrama koja govori o ljubavi mlade peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu. Naspram istorijskih i političkih opštih mjesta, stoji, uvijek posebna, uvijek svoja, uvijek drugačija, ljubavna priča, emocionalna linija koja, od kada je svijeta i vijeka, nastoji da poništi zlogukosti istorije i politike – siže je ovog popularnog komada.

Jedna od najgledanijih predstava u Crnoj Gori, izvedena je u prvoj postavi 107 puta, gostovala u regionu više puta, i dobila četiri Sterijine nagrade, kao i niz drugih na ostalim festivalima. U novoj postavi premijerno je izvedena 8. juna i bila je na repertoaru tokom cijelog Festivala mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu.

Portal Analitika