Scena

Rićko Mićunović izlaže plakate u "Blues Baru"

0212ricko
A
utorski plakati Slobodanke - Rićko Mićunović biće od sjutra predstavljeni u podgoričkom lokalu „Blues Bar“, od 21 čas.

Rićko Mićunović izlaže plakate u "Blues Baru"
Portal AnalitikaIzvor

Na izložbi simboličnog naziva „'Pleme moje snom mrtvijem spava' P. P. Njegoš / 'Pleme moje preklano je' Rićko Mićunović“ biće predstavljeno dvanaest plakata većih i srednjih dimenzija. Dio radova predstavlja najave već izvođenih performansa umjetnice, dok je veći dio urađen namjenski na srodne teme, kao nastavak njenog dosadašnjeg umjetničkog iskaza.

Slobodanka - Rićko Mićunović stekla je diplomu slikara - konzervatora na Kulturološkom fakultetu na Cetinju 1990. godine. Nako studija, počela je da radi na konzervaciji i restauraciji spomenika kulture u Srbiji i Crnoj Gori. Danas je zaposlena u Gradskom pozorištu u Podgorici kao slikar i dizajner. U okviru pozorišne produkcije, radila je kao kostimograf i scenograf u brojnim predstavama. Takođe je radila kao televizijski kostimograf. Dobitnik je nagrade za sliku na 8. Podgoričkom likovnom salonu.

Pozorišne plakate izlagala je na izložbama u okviru Sterijinog pozorja u Novom Sadu. Bila je na stručnom usavršavanju u Parizu 2007. godine i tada postala član francuske likovne grupe Figuracion Critique, sa kojom izlaze u Parizu, Lionu i Bordou.

Samostalno je radove predstavljala u Podgorici, Kotoru, Herceg Novom, Petrovcu, Budvi, Baru, Nikšiću, na Cetinju, zatim u Bordu, Lionu i Parizu.

Portal Analitika