Scena

Koncert hora "Stanko Dragojević" i klapa "Alata", "Assa voce" i "Bellezza" kao poklon Tivtu

2511hortivat
K
oncert posvećen Tivtu biće sjutra priređen u sali Muzičke škole u tom gradu, sa početkom u 19.30 časova.

Koncert hora "Stanko Dragojević" i klapa "Alata", "Assa voce" i "Bellezza" kao poklon Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Veče će otvoriti podgorički hor Kulturno-umjetničkog društva „Stanko Dragojević“, koji će izvesti djela Rahmanjinova, Dimitrova, Švedova, Bruknera, Arkadela, Mokranjca, Božića, Petrovića i, naravno, Tamindžića. Horom će dirigovati Ilija Dapčević i Zoja Đurović.

Tivatska publika će u nastavku čuti dvije podgoričke klape – „Alata“ koju vodi Đurović, i „Assa voce“ na čijem je čelu Dapčević. Koncert će, u ime domaćina, zatvoriti tivatska klapa „Bellezza“ koju vodi Martina Lukšić.

Inače, hor „Stanko Dragojević“ će krajem sedmice učestovati na 17. Danima duhovne muzike „Cro patria 2013“, koji će od 28. novembra do 1. decembra biti održani u Splitu. Podgorički ansambl takmičiće se u dvije kategorije, a učesnici ovog događaja su još horovi, dirigenti, kompozitori, tekstopisci i članovi žirija iz Sjedinjenih Američkih Država, Litvanije, Francuske, Poljske, Švedske, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Podsjećamo, „Stanko Dragojević“ predstavlja naše najstarije kulturno-umjetničko društvo, čiji počeci datiraju od prije 130 godina. Hor ovog društva njeguje tradiciju klasičnog pjevanja, a na repertoaru je veliki broj duhovnih i svjetovnih numera od starih majstora do savremenih kompozitora.

Portal Analitika