Scena

Koncert Vanje Muhovića i crnogorski autori na cetinjskom MIT Festu

1811mitlogo
P
oznati bosanski muzičar Vanja Muhović predstaviće se večeras na Montenegro International Theatre Festivalu, koncertom u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju, sa početkom u 20 časova.

Koncert Vanje Muhovića i crnogorski autori na cetinjskom MIT Festu
Portal AnalitikaIzvor

Vanja Muhović je debitovao na bosanskoj muzičkoj sceni u oktobru 2009. godine, kada je snimio dva singla s bendom „Divanhana“. Njegov debitantski album „Dert“ je rezultat etnomuzikoloških istraživanja, a neke od pjesama su zabilježene u okviru folklorističkih studija, čime su dobile mogućnost da budu očuvane kao vrijedan tradicionalni i folklorni materijal iz Bosne i Hercegovine, kao i sa Balkana. Sarađivao je sa mnogim muzičarima iz oblasti  klasične, džez i svjetske muzike sa Balkana i iz Evrope, poput „Jazzwerkstatt“ iz Graca, interpretatorke tradicionalnih pjesama Nataše Mirković i harmonikašice Merime Ključo.

Večerašnjem oncertu će prethoditi čitanje nove drame „Idemo na Mars“ u Galeriji „Dado Đurić“ od 18 časova.

Sjutrašnji program takozvanog „nultog“ MIT-a otvoriće predstava „Kako rastu veliki ljudi – Njegoš za djecu“ izvođenjem na sceni „Zetskog doma“ od 12 časova. Predstava prevashodno namijenjena mlađoj publici, rađena je u produkciji Kotor Art-a, a autorski je projekat reditelja Petra Pejakovića i glumaca Slaviše Grubiše i Miša Obradovića.

Još jedan novi dramski naslov, „Kirka“ biće čitan u terminu od 18 časova u Galeriji „Dado Đurić“.

1811jagodeU istom prostoru, uslijediće predpremijerno prikazivanje filma „Jagode“, autorskog projekta Jelene Milošević. U ovoj produkciji „Montenegrofilma“, asistent režije je bio Gojko Brkuljan, a direktor fotografije Goran Kovačević. Uloge su povjerene Momčilu Otaševiću, Bojani Malinovskoj, Ani Vučković i Juliji Milačić.

Besplatan prevoz autobusom organizovan je u 17 časova iz Podgorice, ispred Delta City-ja, a povratak sa Cetinja je u ponoć, ispred Kraljevskog pozorišta.

Portal Analitika