Scena

"Cypher Louis" i Festival "Grossman" iz Ljutomera na Cetinju

1611mitlogo
F
estival horor filma i vina Grossmann predstaviće se sjutra na MIT Festu, u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ od 20 časova.

"Cypher Louis" i Festival "Grossman" iz Ljutomera na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

„Grossmann“ je događaj koji kolijevku slovenačkog filma, Ljutomer, na zanimljiv način preobražava u međunarodni filmski grad. Tokom šest dana, festival ugosti filmske stvaraoce iz cijelog svijeta, besplatno prikazuje širok izbor aktuelne fantastične kinematografije i starije žanrovske klasike nudeći mogućnost susreta sa autorima prikazanih filmova. Pored filmskog programa, tu su i degustacije vina i bogat prateći program –izložbe, koncerti i neobični nagradni izazovi, kao što su izbor Kraljice i Kralja krika, uz VIP voditeljku, i Mala radionica užasa, kao i Zombie Walk kada se svi posjetioci preruše u zombije i hodaju po gradu uz rok muziku. Grossmannna Montenegro International Theatre Festival donosi kratkometražne horor filmove ex-Yu produkcije, te različite kratke stravične i ironične filmove - prije svega, horor filmove mlađe generacije filmskih režisera, čije karijere su u usponu. U programu pod nazivom „Balkan Mayhem“ biće prikazani filmovi „Pacijent 0“ i „The Last Drop“ Miroslava Lakobrije (Srbija), „Zorgazam“ i „Ugovor“ Darija Lonjaka (Hrvatske), „Veriga mesa“ Tomaža Gorkiča (Slovenija), „Restauracija za zombije“ Kristijana Kaurića (Hrvatska), „Priče iz groba“ Damira Romanova (Srbija), „Revolucija jede svoju decu“ Ivana Pecikoze (Srbija), „E-pigs“ Petra Pašića (Slovenija) i „Pulz“ Damira Romanova (Srbija).

1611ljutomerSa njima stiže i grupa „Cypher Louis“ iz Ljutomera, kao i vino iz ovih krajeva.

Sjutrašnji program MIT-a počeće čitanjem drame „Kalina proces“ u 18 časova u Galeriji „Dado Đurić“.

Organizovan je besplatan prevoz autobusom iz Podgorice, sa polaskom u 17 časova ispred Delta City-ja, a povratkom sa Cetinja u ponoć ispred Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“.

Portal Analitika