Scena

VIDEO: Predstavljen zvanični trejler filma „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“

MSI_1633
N
akon predstavljanja radne verzije novog crnogorskog filma reditelja Nikole Vukčevića „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ na zatvorenoj projekciji na ljetošnjem Hercegnovskom filmskom festivalu, danas je uslijedilo regionalno predstavljanje projekta, u Beogradu.

VIDEO: Predstavljen zvanični trejler filma „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“
Portal AnalitikaIzvor

Cilj današnjeg predstavljanja je komunikacija sa srpskim i regionalnim auditorijumom i bioskopskim distributerima, u cilju uspostavljanja kvalitetnije saradnje, i ako je suditi po posjećenosti i pažnji koja je vladala na današnjoj prezentaciji, možemo biti sigurni da su, glumac Momčilo Otašević, reditelj Nikola Vukčević i glumica Ana Sofrenović - na najbolji način predstavili svoj rad i da je ostvarena lijepa komunikacija, saopšteno je Portalu Analitika iz producentske kuće Galileo.

MSI_1674

Film je predstavljen kroz zvanične forme trejlera i muzičkog spota.Trejler „Stankova osveta“ prati isključivo prvi glavni motiv filma - motiv Stankove osvete (glumci Momčilo Otašević i Goran Bogdan), dok će ostali segmenti filma biti prezentirani u narednim trejlerima, koji su već završeni, a čije emitovanje će početi pred definisanje datuma premijere filma.

- Na ovaj način, upravo pokazivanjem segmenata našeg rada na ovom filmu, a kroz to i kvaliteta našeg rada, nadamo se da ćemo obezbijediti nedostajući dio novca za tehničko-tehnološku finalizaciju našeg projekta - istakao je nakon beogradske premijere Nikola Vukčević, reditelj filma i profesor Filmske režije na cetinjskom FDU i dodao:

MSI_1686

- U ovom projektu smo već pune četiri godine, neprekidno, svakog dana, bez ikakve pomisli na honorar i veoma blizu smo završetku. Moram istaći zadovoljstvo kako to već danas izgleda, i kako ljudi reaguju na film. Nedostajući novac za završetak projekta je cifra od oko 20 hiljada eura, za koju vjerujem da ćemo je obezbijediti, jer je evidentno koliko je kinematografija kao pojam - nešto što je od javnog interesa - potcrtao je Vukčević.

U filmu Nikole Vukčevića „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa“ uloge tumače: Momčilo Otasević (LED, Budva na pjenu od mora...), Goran Bogdan (Sonja i bik, Svećenikova djeca), Ana Sofrenović, Emir Hadzihafisbegović, Branka Stanić, Nebojša Glogovac, Branimir Popović, Petar Božović, a u filmu se pojavljuju i poznati muzičari - Damir Urban i Nenad Knežević Knez.

MSI_1814

Film je nastao po motivima drame „Instant“, poznatog srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića i po scenariju Milice Piletić i reditelja Nikole Vukčevića, a sniman je u Podgorici, Londonu i Zagrebu.

Foto: Marko Sladoljev

Portal Analitika