Scena

VUKČEVIĆ: Promocija zvaničnog trejlera „Stankova osveta“ u četvrtak

1111nikola10
R
editelj filma „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ Nikola Vukčević je u razgovoru za Portal Analitika najavio da će se promocija prvog trejlera pomenutog filma, pod nazivom „Stankova osveta“ održati u četvrtak.

VUKČEVIĆ: Promocija zvaničnog trejlera „Stankova osveta“ u četvrtak
Portal AnalitikaIzvor

- U četvrtak ćemo promovisati zvanični trejler filma, ili kako mi volimo da kažemo, prvi trejler filma - jer film ima priču o osveti glavnog junaka Stanka i priču o mladalačkim problemima njegovog mlađeg brata Voja. Dakle, mi ćemo u četvrtak premijerno predstaviti prvi trejler koji se zove „Stankova osveta“. To je naš oficijelni trejler kojim ćemo predstaviti dramsku stranu filma i uvjeren sam da ćemo na taj način u određenom smislu zadovoljiti radoznalost auditorijuma na Balkanu - kazao je Vukčević.

On je istakao da će istog dana javnosti predstaviti i muzički spot za pjesmu „Ti ne brini“ u izvođenju glumca Momčila Otaševića.

1111snijeg5

- Takođe, istog dana ćemo prezentirati još jedan video sadržaj. U pitanju je muzički spot sa kadrovima i muzičkom numerom iz našeg filma „Ti ne brini“ grupe „U škripcu“ u novom aranžmanu, koju je otpjevao Momčilo Otašević. Vjerujem da će ta dva video sadržaja na najbolji način predstaviti određenu vrstu dramskog i vizuelnog kvaliteta kojoj težimo unutar naše produkcije projekta „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“. Nadam se da ćemo na taj način uspjeti da iskomuniciramo sa potencijalnim partnerima oko nedostajućeg dijela novca za tehničko-tehnološku finalizaciju projekta - pojasnio je Vukčević.

On je podsjetio da je prije par mjeseci na Hercegnovskom filmskom festivalu bila upriličena zatvorena projekcija „Dječaka“ za partnere u Crnoj Gori, te da će predstojeća, koja će se održati u Beogradu, biti namijenjena potencijalnim partnerima iz regiona.

1111nikolaaRad

- Prije par mjeseci smo na Hercegnovskom filmskom festivalu imali zatvorenu projekciju koja je u određenom smislu urodila plodom i to je bila promocija našeg projekta za partnere u Crnoj Gori. Ova promocija će biti upriličena za potencijalne partnere u regionu i biće održana u Beogradu, ali posredstvom interneta će svi na Balkanu biti u mogućnosti da pogledaju naš video sadržaj. Beogradska projekcija je, dakle, korak dalje, nakon ljetos održane hercegnovske projekcije, u smislu pokušaja ostvarivanja komunikacije sa regionom, u regionalnom centru kinematografije kakav je Beograd - kazao je Vukčević i dodao:

- Podsjetiću da smo mi u ovom trenutku već četiri godine u ovom projektu i radimo ga iz faze u fazu, jer nijesmo imali dovoljno novca za određenu vrstu kvaliteta kojem težimo. Svjedoci smo da je ovo dosta komplikovana finansijska godina, ne samo za Crnu Goru, već i za čitav Balkan. Postoji jedna rediteljska maksima, koja glasi otprilike, da se prvi film pravi kako god, samo da izađe, a da je drugi film, zapravo pravi prvi film - jer reditelj i produkcija teže najboljem mogućem kvalitetu.

Kada smo ušli u ovaj projekat, od starta smo govorili da ćemo biti svjesni da ćemo mnogo toga odraditi „na mišiće“, tako je i bilo i u određenom smislu; kroz ovu vrstu zalaganja, ja sam siguran da je mnogima jasno - da filmadžije u Crnoj Gori ne mogu da žive od filma, već žive za film. Svaki ozbiljni novac u ovom dosta komplikovanom finansijskom trenutku apsolutno ne garantuje bilo kakav povraćaj sredstava, tako da sve ovo što protekle četiri godine ulažemo u ovaj projekat zapravo je, kako u šali kažemo „nama za dušu“; uspostavljamo komunikaciju sa raznim agencijama i koprodukcionim partnerima, koji su podržani od strane, ili njihovih fondova ili njihovih intimnih razloga da uđu u naš projekat - i na drugoj strani Ministarstva kulture, koji na svojim redovnim godišnjim konkursima za kinematografiju podržava napore crnogorskih reditelja i producenata u onoj mjeri u kojoj to Ministarstvo može i mi smo više nego zadovoljni funkcionalnošću te saradnje, naravno, željni da se donese set zakona koji će zapravo cjelokupan ovaj naš napor institucionalizovati - kazao je reditelj za Portal Analitika.

1111londonDUME

Vukčević je naglasio da će, nakon što obezbijede nedostajućih dvadesetak hiljada eura, biti potrebno oko mjesec dana da se film „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ završi.

- U tom smislu, nedostajući novac iznosi nekih dvadesetak hiljada eura. U trenutku kada se taj novac obezbijedi, nekih oko mjesec dana bi bilo potrebno da se film „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ završi. Ja sam svjestan da je za razne institucije, ili razne sektore unutar biznisa to zaista skroman novac, ali u ovom trenutku limiti naše produkcije, naših prijatelja, porodica su takvi, da je to za nas velik novac; jer smo iscrpili sve svoje finansije - tako da vjerujem da će se pronaći partneri, bilo da je u pitanju Crna Gora ili region, da se ovaj film završi - kazao je Vukčević i dodao:

- Već izvjesno vrijeme imamo ponude da uđu određeni partneri u film, ali po nekim dosta nepovoljnim uslovima, na način da se mi odreknemo svih daljih prava oko tog projekta. Bilo bi neozbiljno poslije četiri godine prepustiti film nekom drugom u ruke, distancirati se od njega i prepustiti drugome da se bavi njegovom budućnošću. Kao što smo ušli, sa puno ljubavi, u ovaj projekat, tako želimo na isti način i da ga finalizujemo, na način koji najbolji za njega.

Vukčević je iznio uvjerenje da će film biti prikazan na predstojećem Hercegnovskom filmskom festivalu na ljeto 2014.

- Apsolutno sam uvjeren da će film biti prikazan na predstojećem Nacionalnom filmskom festivalu u Herceg Novom, to je neka najbolja aproksimacija, ali vjerujem, nadam se i nastojim da to bude što prije - zaključio je Vukčević.

A.P.

Portal Analitika