Scena

ARTIST TALK: Sa Karolajn Keri i Džimom Vebom o "Kulama u vazduhu"

3010keriveb
K
arolajn Keri
i Džim Veb gosti su večeri „Artist Talk“ koja će sjutra biti orgaziovana u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, sa početkom u 19 časova.

ARTIST TALK: Sa Karolajn Keri i Džimom Vebom o "Kulama u vazduhu"
Portal AnalitikaIzvor

Razgovor sa umjetnicima vodiće Anita Ćulafić, kustoskinja u Centru savremene umjetnosti Crne Gore.

Britanski umjetnici ovih dana se predstavljaju podgoričkoj publici konceptualnom izložbom „Kule u vazduhu“. Projekat je plod saradnje londonske neprofitne galerije „Studio 106“ i Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Karolajn Keri živi i radi u Londonu i južnoj Španiji. Njen rad je evoluirao od pejzaža i figuracije, do apstrakcije i eksperimentisanja s raznim medijima. Izlagala je u Londonu, Njujorku, Los Anđelesu, Parizu, Najrobiju, a njeni radovi su zastupljeni na većini londonskih sajmova umjetnosti.

Džim Veb je poznati laser-performer koji živi u Londonu i radi širom svijeta. Vebov aktuelni rad je okrenut ka redefinisanju vizuelne percepcije lasera, korištenjem novih tehnika koje kombinuju lasersku svjetlost s interaktivnim elementima.

Nakon razgovora sa britanskim stvaraocima, publika će moći da pogleda postavku u Dvorcu i Perjaničkom domu i da  učestvuje u neformalnom druženju povodom zatvaranja izložbe.

Podsjećamo, serijom razgovora sa umjetnicima pod zajedničkim nazivom „Artist Talke“, CSUCG želi da podstakne aktivan kreativni dijalog između umjetnika i publike, sa ciljem popularizacije savremene umjetnosti.

Portal Analitika