Scena

Marunovićev „Lud za tobom“ u takmičarskom programu Zagreb Film Festivala

2210ludzatobom
N
agrađivani dugometražni dokumentarni film „Lud za tobom“ reditelja i scenariste Danila Marunovića, učestvovaće u takmičarskom programu Zagreb Film Festivala, jednog od najznajčajnijih u regionu.

Marunovićev „Lud za tobom“ u takmičarskom programu Zagreb Film Festivala
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno Portalu Analitika iz produkcijskih kuća Koala i Artikulacija, film će biti prikazan 24. novembra u 20 časova, i to u konkurenciji sa još 11 ostvarenja iz regiona i svijeta.

Film „Lud za tobom“ premijerno je prikazan u okviru podgoričkog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Telekom Underhill Fest, gdje je nagrađen za najbolji film u regionalnoj konkurenciji, kao i nagradom publike. Svjetska premijera filma održana je na Sarajevo Film Festivalu u takmičarskom programu dokumentarnog filma. Osim promocije u zemlji i regionu, film je već pozvan i na brojne druge festivale širom svijeta.

Produkciju Marunovićevog ostvarenja „Lud za tobom“ potpisuje NVO Koala Production, uz koprodukciju sa Artikulacijom iz Podgorice. Pored Marunovića, koji je reditelj i scenarista, tim koji je radio na filmu čine i direktor fotografije Vladimir Vučinić, montažer Igor Bakić, dizajner tona Jovo Kljajić i drugi. Ovo ostvarenje podržala je ambasada SAD-a u Podgorici, prijatelj projekta je Prva banka Crne Gore, dok je partner na projektu bila NVO Ekvista. Bioskopsko prikazivanje filma u Podgorici zakazano je za decembar ove godine.

Podsjećamo, film „Lud za tobom“ prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom „Komanski most“, tokom jedne godine. Kroz različite komične, šokantne i tužne situacije, junaci otkrivaju svoje svjetove uporedo sa našim, uslovno rečeno, normalnim. Film se prvenstveno bazira na dramatičnoj ljubavnoj priči Vladane i Ismeta, nekadašnjih ljubavnika, koji održavaju svoju vezu u tajnosti, uprkos tome što su u međuvremenu našli nove partnere.

Portal Analitika