Scena

Četiri naslova na Danima izraelskog filma u DODEST-u

0110izraelskog
F
ilm „Fusnota“ otvoriće večeras Dane izraelskog filma u Sali DODEST u 20 časova.

Četiri naslova na Danima izraelskog filma u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Tokom četvorodnevne manifestacije u organizaciji Ambasade Izraela u Beogradu i podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ biće predstavljena četiri ostvarenja novije izraelske produkcije, a ulaz na projekcije je besplatan.

Večerašnji film iz 2011. godine režirao je Jozef Sedar, a govori o sukobu između oca i sina, dva ekscentrična profesora koji su živote posvetili poslu. Otac je tvrdoglavi konzervativac čiji rad i djelo nikad nisu bili prepoznati ni priznati, a njegov sin je mlada nada u svojoj profesiji, koji je u stalnoj potrazi za priznanjem.

Film „Restauracija“ takođe iz 2011. godine, čiji režiser je Josi Madmoni, biće prikazan druge večeri manifestacije. Nakon smrti dugogodišnjeg poslovnog partnera, Jakov Fidelman otkriva da se njegova trgovina za restauraciju namještaja nalazi u ozbiljnim problemima. Jednog dana Fidelmanov novi istraživač u radionici pronalazi zanemareni klavir „Stenvej“ za koji otkriva da je klasik iz 1882. godine, te da bi njegova obnova i prodaja mogla donijeti veliku zaradu, a samim tim i spas za trgovinu.

„Menadžer za ljudske resurse“, film Erana Riklisa iz 2010. godine, najavljen je za četvrtak. U fokusu trećeg, dosad najzrelijeg ostvarenja ovog reditelja, su karakteri i intimne drame likova koji se na različite načine nose s teškim životnim okolnostima.

Manifestaciju će u petak zatvoriti projekcija filma „Ženidbeni posrednik“ iz 2010. godine. Režiju potpisuje Avi Nešer, a radnja je smještena u period nakon holokausta u Izraelu, kada preživjeli još oklijevaju da govore o svojim iskustvima.

Portal Analitika