Scena

Revija komedija iz osamdesetih u DODEST-u

1609revija
R
evija filmova „Zlatne osamdesete – komedija“ biće naredna četiri dana održana u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“, od 20 časova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Revija komedija iz osamdesetih u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Prvi u nizu biće naslov „Riba zvana Vanda“ iz 1988. godine, koji je režirao Čarls Kričton. Radnja se dešava u Londonu, gdje četiri osobe planiraju pljačku, pri tom pokušavajući da prevare jedno drugo.

Film „Tutsi“ iz 1982. godine režisera Sidnija Polaka biće prikazan u utorak, a govori o nezaposlenom glumcu Majklu Dorsiju koji prihvata ulogu žene u TV sapunici. Film je osvojio Zlatni globus u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla.

„Žena u crvenom“, takođe iz 1982. godine, najavljena je za srijedu. U filmu koji je režirao Džin Vajlder, porodični čovjek Tedi Pirs, koji radi u marketinškoj agenciji i zadovoljan je svojim životom, potpuno se mijenja kada na parkingu ugleda ženu u crvenoj haljini...

Reviju će u četvrtak zatvoriti film „Nevjerno tvoja“ režisera Hauarda Zajfa iz 1984. godine. Poznati dirigent Klod Istmanu nakon nesporazuma počinje da sumnja u vjernost svoje supruge, pa počinje da planira savršeno ubistvo.

Portal Analitika