Scena

FIAT: "Zoo priča" o otuđenosti i ljubavi

0509FIATlogo
P
rogram petog dana obnovljenog Festivala internacionalnog alternativnog teatra – FIAT, nastavlja „Zoo priča“ u produkciji CUG Teatra, koja će biti izvedena u dvorištu Kuslevove kuće od 21 čas.

FIAT: "Zoo priča" o otuđenosti i ljubavi
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o komadu Edvarda Olbija u režiji Ane Vukotić, u kome igraju Dejan Ivanić i Aleksandar Radulović.

CUG Teatar je nova crnogorska pozorišna trupa, nastala iz potrebe grupe umjetnika da stvaraju van institucija. Premijera „Zoo priče“, izvedena u istom ambijentu 10. juna, priređena je u znak sjećanja na tragično preminule glumce Ivanu Tomičić i Nikolu Boškovića.

- U znak sjećanja na njihovu posebnost, kao i na ono što su za kratko vrijeme ostvarili u teatru i na filmu, CUG Teatar je tada odlučio da u prostoru Kuslevove kuće postavi ovu duo dramu o otuđenosti među ljudima, što danas posebno odgovara sceni Festivala internacionalnog alternativnog teatra. Ova vrsta otuđenosti, odsustvo komunikacije i povučenost u svoj svijet u kojem ljubomorno čuvamo intimu, piscu Edvardu Olbiju su poslužili kao simbolični prostor da ispriča i priču o ljubavi između dva muškarca – ističe se iz organizacije FIAT-a.

Podsjećamo, do 12. septembra program FIAT-a posvećen je crnogorskoj alternativnoj umjetničkoj sceni, kroz segment Montenegro Art Guerilla. Tema ovogodišnjeg FIAT-a je politički teatar, a u okviru istoimenog takmičarskog segmenta 13, 14. i 15. septembra biće izvedeno šest predstava iz Crne Gore i okruženja.

Portal Analitika