Scena

Video radovi Damira Nikšića u NK Pub-u

0509lakefest
S
arajevski konceptualni umjetnik Damir Nikšić predstaviće danas svoja video ostvarenja u NK Pub-u, u gradu pod Trebjesom, od 22 časa, u okviru pratećeg umjetničkog programa ovogodišnjeg Lake Fest-a.

Video radovi Damira Nikšića u NK Pub-u
Portal AnalitikaIzvor

Gost segmenta Destilacija govoriće o svojim radovima, a zatim nastupti sa nikšićkim gitaristom Veljkom Vučurovićem. Nikšić će ujedno premijerno prikazati rad nastao proteklih nekoliko dana u okviru umjetničkog programa Lake Fest-a.

Damir Nikšić je bosanskohercegovački konceptualni i angažovani umjetnik, koji je studirao na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a zatim je četiri godine boravio na postdiplomskim studijama i magistrirao na Univerzitetu Arizona. Predavao je na Univerzitetu sjeverozapada u Evanstonu. Bio je član grupe Maxumin, i izlagao 2003. godine na Venecijanskom bijenalu u međunarodnoj selekciji. Živi i radi u Sarajevu.

Organizatori programa su slikar Nikola Simanić i producentkinja Biljana Vušović, a projekat je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.

Portal Analitika