Scena

FIAT: Koncert grupe „Gospoda Glembajevi“ u Kuslevovoj kući

3108glembajevi
P
oslije sedamnaest godina na scenu, i to baš na scenu FIAT-a, vraća se kultni crnogorski bend “Gospoda Glembajevi” čijim nastupom se ove godine započinje avantura obnove i početka Festivala internacionalnog alternativnog teatra - FIAT - 2013.

FIAT: Koncert grupe „Gospoda Glembajevi“ u Kuslevovoj kući
Portal AnalitikaIzvor

„Gospoda Glembajevi" će nastupiti u Podgorici, u neđelju, 1. septembra, u dvorištu Kuslevove kuće u 21 sat. Još od nedavne najave koncerta „Glembajevih“ ka nama stižu valovi dobre energije od medija i publike, koja je ovaj bend željno čekala, nadala se njihovom novom nastupu. Uzbudljiva je i potvrda da je FIAT i njegov programski segment Montenegro Art Guerilla, pravo mjesto za nove i stare note „Gospode Glembajevih“ čija ostavština i dalje snažno utiče na crnogorski rokenrol sve ove godine.

“Gospodu Glembajeve” predvodi Srđan Vukadinović, a na njegovoj alternativnoj muzičkoj misiji ga slijede Pavle Bojić Buba, Ivan Marović, i Goran Vukadinović.

Na otvaranju festivala, takođe u nedjelju u ponoć, rijekom festivalskog života zaploviće i umjetnost Aleksandra Vukotića, Ivane Pejović, Marka Lukovca i Nikole Radovića, u okviru izložbe „Savremeno pećinsko slikarstvo“. Umjetnost mladih crnogorskih slikara biće izložena nekonvencionalno, ali u maniru programa fiatovskog pečata, u pećini, u temeljima Kuslevove kuće.

U okviru Montenegro Art Guerille tokom festivala još ćemo čuti fantastične note Ivana Marovića, ugostiti jednog od velikana crnogorske moderne umjetnosti Miliju Pavićevića, odlgledati filmove po pričama pisca Ognena Spahića, čuti poeziju dramskog pisca i pjesnika Ljubomira Đurkovića i njegovih prijatelja, vidjeti neka nova pozorišnja rješenja CUG Teatra, ATAK-a, mladih studenata FDU sa scene Zetskog doma...

Ove godine u okviru takmičarskog programa FIAT politički teatar pojaviće se sa svojim predstavama neka od trenutno najvažnijih pozorišnih imena regionalne scene poput Andraša Urbana, Senke Bulić, Nicka Uppera, Aide Bukvić, Roberta Simonovskog, Borisa Liješevića...

Prodaja karata za koncert „Gospoda Glembajevi“ u direkciji FIAT-a, po cijeni od tri eura, je u Kuslevovoj kući, u ulici Vuka Karadžića 8.

Portal Analitika