Scena

Herceg Novi od danas ima i džez festival

2608jazzhn
P
rvi Jazz Festival u Herceg Novom počeće večeras u 21 čas koncertom koji će u Dvorani Park, prirediti kvartet evropski poznatih muzičara.

Herceg Novi od danas ima i džez festival
Portal AnalitikaIzvor

Čast da otvori ovaj događaj pripao je dvojici poznatih crnogorskih džez umjetnika različitih generacija – gitaristi Miodragu - Šulu Jovoviću i vokalisti Dragomiru - Karlu Đorđeviću. S njima će još nastupiti italijanski pijanista Filipo Rodolfi, i Branko Marković, basista iz Srbije.

Sjutra će na Trgu Mića Pavlovića, ispred hercegnovske Muzičke škole, takođe od 21 čas nastupiti Majkl Supnik (truba, vokal) iz SAD-a, Branko Marković (bas) iz Srbije, i tri crnogorska džezera - Zoran Ćetković (bubnjevi), Šule Jovović (gitara) i Dragomir Đorđević (gitara, vokal).

- To je davnašnja ideja, a inicijativu smo započeli u Muzičkoj školi sa jazz kursom, uz Ramba Amadeusa, koji je sastavio organizatorski tim. U rekordnom roku smo napravili nešto što je bio san do prije deset dana – kazao je za Radio Jadran gitarista i pjevač Karlo Đorđević, koji je skoro četiri decenije radio u inostranstvu.

On je dodao da u Herceg Novi dovodi italijanskog pijanistu i kompozitora Rodolfa, „čovjeka od koga je učio muziku“, dok je Majkl Supnik iz SAD-a predstavnik tradicionalne džez škole.

Ulaz na koncerte obije večeri je besplatan.

Zvanični organizatori Jazz Festivala u Herceg Novom su Rambo Amadeus i NVO Jazz & Blues Club „Stardust“.

Podsjećamo, Rambo Amadeus je do prošle godine bio promoter Whitefield Jazz Fest-a u Bijelom Polju.

Portal Analitika