Scena

PURGATORIJE: "Filomena Marturano" četiri večeri zaredom u Ljetnjikovcu Buća

2108filomena
K
omična melodrama „Filomena Marturano“ koju je prema tekstu Eduarda de Filipa režirao Jagoš Marković, imaće četiri izvođenja zaredom u Atrijumu Ljetnjikovca Buća, od kojih prvo sjutra od 21 čas, a u okviru dramskog programa Purgatorija.

PURGATORIJE: "Filomena Marturano" četiri večeri zaredom u Ljetnjikovcu Buća
Portal AnalitikaIzvor

Koprodukcija tivatskog Centra za kulturu i Gradskog pozorišta iz Podgorice, premijerno je izvedena 25. juna na otvaranju ovogodišnjeg Festivala mediteranskog teatra.

Osim režije, Marković potpisuje i adaptaciju teksta, prema prijevodu Danijela Načinovića. U naslovnoj ulozi je Anita Mančić, dok su ostale povjerene Branimiru Popoviću, Jelisaveti Sablić, Vlastimiru Stojiljkoviću, Momčilu Otaševiću, Emiru Ćatoviću, Božidaru Zuberu, Mariji Bergam, Simu Trebješaninu i Andrei Mugoši.

- Priča o braku, ljubavi i strasti... Nova interpretacija teksta Jagoša Marković pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame – siže je ovog komada.

Portal Analitika