Scena

GASF: Latino zvuci slovenačke „Mascare“

GAFhn
S
lovenački kvartet Mascara održaće večeras koncert na Trgu Mića Pavlovića od 21 čas, u okviru 8. Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom.

GASF: Latino zvuci slovenačke „Mascare“
Portal AnalitikaIzvor

Članovi ansambla - Polona Udovič (glas, violina), Damjan Stanišić (gitara), Vojko Vešligaj (gitara) i Mitja Režman (bas gitara) - su akademski muzičari i priznati umjetnici u zemlji i inostranstvu. Saradnja je odraz njihovih vrijednih muzičkih iskustava i dubokog razumijevanja muzike, isprepletanosti puteva i predanog rada sa brojnim umjetnicima, kamernim sastavima, orkestrima i ansamblima, u koncertnim dvoranama i na festivalima širom svijeta.

1808mascara
- Kvartet Mascara istražuje prostor u i van okvira klasične muzike. Obazrivo i uz dužno poštovanje, oni slikaju četkicom napetih žica i toplinom ljudskog glasa. Njihova muzika punokrvno, neposredno i sažeto prelijeva čežnju zarobljenu na ulicama Montevidea, Buenos Airesa i Lisabona, negdje na pola puta između bordela i milonge, i opisuje radost i melanholiju među trgovcima, mornarima i afričkim doseljenicima. Muzičare povezuje istorijsko raskršće na kom se svake noći sastaju oni koji su još uvijek tu i oni kojih više nema - kažu iz organizacije GASF-a.
Portal Analitika