Scena

GASF: Trio "Amicorde" pred hercegnovskom publikom

GAFhn
D
rugog dana Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom, na Trgu Mića Pavlovića od 21 čas, večeras će nastupiti hrvatski gitarski trio Amicorde.

GASF: Trio "Amicorde" pred hercegnovskom publikom
Portal AnalitikaIzvor

Osnovan krajem 2009. godine, trio čine umjetnice koje su svoju ljubav prema muzici i gitari odlučile da izraze kroz kamerno muziciranje: Anđela Jerkunica – Milišić, Morana Pešutić i Ivanka Prusac. Organizatori potcrtavaju da mlade umjetnice, spojivši intimnost gitare, osjećajnost, nježnost, ali i temperament i snagu izraza, uspijevaju publici da prenesu svu čar klasične muzike.

Na programu koncerta su Telemanova Sonata za trio u c duru, Bizeova Svita za Karmen, Pjacolin L'evasion, Albenizova Bajo de la Palmera i Zapateado Caribe Bariosa Mangorea.

1608AmicordeAnđela Jerkunica - Milišić je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Ante Čagalja. Usavršavala se kod Gorana Listeša i brojnim seminarima poznatih gitarista iz Hrvatske i inostranstva: Zorana Dukića, Darka Petrinjaka, Karla Markjonea... Hrvatsko društvo muzičkih i plesnih pedagoga dodijelilo joj je 2001. godišnju nagradu za višegodišnje uspješno djelovanja na području muzičkog odgoja i obrazovanja. Član je žirija na takmičenjima klasičnih gitarista i učestvuje na seminarima i stručnim usavršavanjima kao predavač. Trenutno radi kao profesorica u Muzičkoj školi Josipa Hatzea u Splitu, a njeni učenici su dobitnici prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Morana Pešutić je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Darka Petrinjaka, a magistrirala je u Hagu kod Zorana Dukića. Tokom školovanja usavršavala se i na seminarima koje su vodili Štajdl, Deziderio, Markijone, Mendes, Čagalj, Remer, Vidović, kao i naš Goran Krivokapić. Bila je aktivna i u nekoliko kamernih sastava, suosnivač je Hague Guitar Quartet-a, i uz trio sarađuje i sa violinistkinjom Andreom Haber. Trenutno radi kao profesorica gitare u Muzičkoj školi Blagoja Berse u Zagrebu i u Bonaru, a njeni učenici postižu zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Ivanka Prusac je diplomirala je na Umjetničkoj akademiji Univerziteta u Splitu, u klasi Gorana Listeša. Tokom školovanja usavršavala se na seminarima kod poznatih gitarista i pedagoga - Dukića, Markijonea, Deziderija... Kao članica EGMA-e učestvovala je 2000. godine u radu Evropskog mladog orkestra gitara i mandolina u Ferari. Bavi se kamernim muziciranjem i višegodišnja je članica mandolinskog kvarteta Da capo i dua s kojim je osvojila prve nagrade u Imotskom i Ali, u Italiji. Članica je orkestra Sanctus Domnio iz Splita i predaje u Muzičkoj školi Josipa Hatzea u Splitu.

Portal Analitika