Scena

PURGATORIJE: Dvije komedije na tivatskim scenama

purgatorije
K
omad nastao prema čuvenom djelu Migela de Servantesa, „Don Kihot“, biće sjutra izveden na Ljetnjoj pozornici od 21 čas, u okviru pratećeg programa Purgatorija.

PURGATORIJE: Dvije komedije na tivatskim scenama
Portal AnalitikaIzvor

Tekst je za scensko izvođenje ovog puta dramaturški obradio Goran Milenković, a režirao ga je Erol Kadić. Uloge su povjerene Vlastimiru - Đuzi Stojiljkoviću, Mladenu Neleviću, Boru Stjepanoviću, Juliji Milačić, Feđi Stojanoviću, Mihailu Lađevcu, Branki Femić, Goranu Slaviću, Emiru Ćatoviću i Slavku Kaleziću.

- Gledajući našu predstavu melanholik mora da se nasmije, smiješljivac da puca od smijeha, priprostom da ne bude dosadno, razborit čovjek neka se divi mašti, a pametan neka je svugdje hvali. Ako to postignemo, nismo postigli malo. Sve mogu da nam uzmu, ali snove nikada. Jer glavni dokaz da je čovjek živ jesu njegovi snovi – ističu iz tivatskog Centra za kulturu koji stoji iza produkcije ove predstave.

1008donkihotKomedija Vasilija Sigarova „Hipnotizer“ u produkciji Udruženja dramskih umjetnika Srbije, i režiji Saše Latinovića, biće u ponedjeljak igrana u Atrijumu Ljetnjikovca Buća od 21 čas.

Adaptaciju teksta uradila je poznata beogradska glumica Gorica Popović, a osim nje u predstavi igraju Feđa Stojanović i Bojan Zirović.

Portal Analitika